Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sweet Teeth – High Anxiety
The Sign Records
Release datum: 14 oktober 2022
“Een absolute troef van deze muziekjes is uitgekiende en zeer goed uitgevoerde combinatie van pakkende, energieke riffs en het harmonieuze oorwurm met een bite gehalte”
7.9/10
Cor Schilstra  I 14 oktober 2022

Het debuut, een EP genaamd ‘Acid Rain’ op eenzijdig paars vinyl, heb ik even totaal gemist, maar gelukkig is er een herkansing. Deze eerste volledige langspeler (ook weer op vinyl verkrijgbaar) is een zeer genietbaar plaatje. Dit is lekkere, aanstekelijke, energieke alternatieve rock met duidelijke links naar Hüsker Dü, Dinosaur Jr. en Foo Fighters. Zelf noemen ze het popliedjes met een punk/hardcore gevoel. Een absolute troef van deze muziekjes is uitgekiende en zeer goed uitgevoerde combinatie van pakkende, energieke riffs en het harmonieuze oorwurm met een bite gehalte; bij vlagen zou je zelfs nog een link(je) kunnen trekken met hun landgenoten The Hellacopters.

De bijgevoegde informatie is onduidelijk over een tussentijdse overstap van Lövely Records naar het gelieerde The Sign Records gemaakt, maar deze labels zijn aardig verweven geloof ik en qua eindresultaat is er gewoon weer een heel fijn plaatje afgeleverd. Fans van eerdergenoemde “grote” bands kunnen dit plaatje zeker een beluisteringskans geven; dit nu nog relatief onbekende bandje heeft het in zich om (met wat geluk) een zeer behoorlijk publiek aan te spreken.