Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Svengali – Sayonara
Self Released
Release datum: 20 maart 2020
Tekst: Koen de Waele – 16 maart 2020
“In het Midden-Oosten geniet de band onder de metal liefhebbers wel al wat bekendheid. Svengali doet het best goed en heeft een attractief metalcore album afgeleverd.”
7.8/10

Metal en de Verenigde Arabische Emiraten is niet echt een combinatie die je veel tegenkomt. Svengali is er echter al actief sedert 2013 en brengt met ‘Sayonara’ hun tweede album uit. De leden zelf zijn van origine afkomstig uit Irak, Libanon, Iran en India maar wonen nu in Dubai. De band zelf speelt moderne metalcore en kan bij tijden best agressief en snel tevoorschijn komen. Dat wordt al gauw duidelijk van bij opener ‘Alcatraz’. Een heel agressief en energiek nummer. Naar het einde toe volgt een soort break waar de band de Industrial richting uitgaat. Afwisseling is er genoeg aanwezig. Op ‘Break Away’ worden melodieuze heldere en zelfs kwetsbaar aandoende zanglijnen afgewisseld met stevige uitbarstingen.

Ook meerstemmige refreinen zoals bij crossover en zelfs nu metal worden niet vermeden. Jammer genoeg wordt er ook eens gekozen voor de pop zijde van metalcore. ‘Better Off’ is een nummer waar zonder blozen gemikt wordt op een jonger publiek en radiospeeltijd. Gelukkig valt dit maar een keer voor en is er nog tijd genoeg voor het betere beukwerk. Ook titeltrack ‘Sayonara’ is er eentje waar je al gauw mee bent met het refrein. In het Midden-Oosten geniet de band onder de metal liefhebbers wel al wat bekendheid. Gelukkig voor hun is Dubai nog ruimdenkend genoeg om metalheads toe te laten. Nu zou je kunnen verwijzen naar het spreekwoord: In het land der blinden is eenoog koning maar Svengali doet het best goed en heeft een attractief metalcore album afgeleverd.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.