Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Suicide Attack – No More Room In Hell
Self Released
Release datum: 08 januari 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 18 januari 2020
In internationaal perspectief doen ze niet onder aan de lichting nieuwe thrash metal bands.
7.6/10

In 2015 waren we nog positief over de eerste EP ‘Prepare For Attack!’ van de Nederlandse thrashers Suicide Attack. De band uit de regio Gorinchem rond zanger/gitarist Frans Swaters (ex-X-Tinion, ex-Stigma) keert nu terug met het eerste volledige album. Dat levert meteen een dubbel gevoel op, want het is het laatste wapenfeit. De band stopt ermee vanwege interne strubbelingen. Als de neuzen niet dezelfde richting op wijzen is de koek op. Dat zal ook de reden zijn dat ‘No More Room In Hell’ alleen digitaal beschikbaar is.

Als je hoort wat de band heeft afgeleverd, realiseer je je dat het wel zonde is dat Suicide Attack de handdoek in de ring heeft gegooid. Elf nummers lang laat het viertal horen dat ze echt wel weten waar ze mee bezig zijn. In internationaal perspectief doen ze niet onder aan de lichting nieuwe thrash metal bands. Het type thrash dat ze spelen hoort niet tot de extreemste vorm. Uiteraard ligt het tempo hoog en zijn de composities gewoon dik in orde. Ook is er wel de nodige agressie te bespeuren maar ik zou dit toch als thrash metal “light” bestempelen. Wat moet je daar dan bij voorstellen? Nou, vrij toegankelijke thrash die raakvlakken vertoont met Anthrax en Death Angel. Qua zang doet Swaters mij ook enigszins denken aan de stijl van John Bush. Dat zijn toch wel feitjes die bevestigen dat dit een prima album is. De productie is eveneens in orde.

Hoewel de band dus niet meer bestaat, blijft de muziek voor het nageslacht bewaard. Ik raad je ook zeker aan om het eens te checken. Helemaal als je genoemde bands kunt waarderen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.