Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sterbhaus – Krampusnacht
Killhead/Sound Pollution
Release datum: 13 december 2019
Tekst: Ramon – 13 december 2019
“Ik wil er geen standpunt mee uitlokken verder, maar het scheelt kennelijk wel gewoon een hoop discussie als je een minder menselijke gestalte verkiest.”
6.8/10

De Zweedse thrash metalband Sterbhaus gooit het even over een andere boeg en brengt met wat meer black-thrash invloeden een ode aan de grootste boeman van West-Europa, Krampus. Waar we in Nederland over elkaar struikelen over de te kiezen verschijningsvorm van de kameraad van Sint Nicolaas, hebben ze in het overgrote deel van het voormalige Barbaarse rijk een demonisch figuur om de kinderen te straffen. En daar tornt niemand aan. Ik wil er geen standpunt mee uitlokken verder, maar het scheelt kennelijk wel gewoon een hoop discussie als je een minder menselijke gestalte verkiest.

Met deze drie liedjes komt de band tegemoet aan fans, die al jaren vroegen om een officiële release. De band bracht jaarlijks op Bandcamp een gratis kerstliedje uit en dat is nu gebundeld op één EP. Voor elke andere luisteraar dan de trouwe fans is het een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de band. Qua muziek is het een beetje avant-gardistisch, een beetje een mengeling tussen spooky heavy metal, met wat black invloeden. Ik ben er niet heel erg van onder de indruk, maar leuk is het wel.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.