Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Spiter – Bathe The Baby In Bats Blood
Hells Heacbangers
Release datum: 18 februari 2022
“GWAR legde de brug tussen Punk en Thrash al eerder en veel beter.”
5.8/10
Winston Arntz I 17 juni 2022

Punk Black Thrash. De omschrijving die het label Hells Headbangers aan het genre van de band Spiter meegeeft. Hoewel ik genre beschrijvingen van drie stijlen vaak lachwekkend vind (ik citeer collega Marcel Hubregtse (RIP) met zijn ‘Satanic Sludge Doom’), klopt het bij deze release wel.

Spiter bestaat uit leden van SHITFUCKER en Devil Master, bracht in 2021 hun debuut EP ‘Draconian Death Curse’ uit. De opvolger is een full album als je een album met een speelduur van iets meer dan een half uur zo mag noemen. Meer hoeft dat ook niet te zijn.

Spiter trekt niets ontziend fel, chaotisch maar af en toe ook wel strak van leer. Maar bij lange na niet genoeg om mijn aandacht erbij te kunnen houden, zelfs al duurt het maar een half uurtje. Het deed mij denken aan de enige Punk Metal plaat die ik ooit kocht in de Middeleeuwen; Atak – Zombies. Leuk bedoeld maar niet echt serieus te nemen. GWAR legde de brug tussen Punk en Thrash al eerder en veel beter.

‘Bathe The Baby In Bats Blood’ heeft de nonchalance van de oude Punk, de chaos van matige Thrash en de songthema’s zijn gedoopt in zwart metalen inkt. In dat opzicht is het geen verrassing dat de band zich in corpse paint presenteert, met veel bloed en duivels gedoe. Bekijk de vast expres zo bedoelde slechte kwaliteitsvideo en jouw kwartje zal snel vallen, welke kant op mag je zelf vaststellen. Ik pas.