Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Soren Andersen – Guilty Pleasures
Mighty Music
Release datum: 04 oktober 2019
Tekst: Wim Rueter – 27 september 2019
“Het album maakt duidelijk dat Andersen meer heeft met de melodielijnen dan met eindeloos gepiel of krachtpatserij als gitarist.“
8.4/10

De naam Soren Andersen laat mogelijk niet meteen alle belletjes afgaan, maar de Deense gitarist, producer en songwriter loopt al dertig jaar mee in het wereldje van de hardrock. In die tijd heeft hij met vele groten en minder groten uit het wereldje samen gewerkt. Enkele namen zijn The Dead Daisies, Joe Lynn Turner, The Answer, Billy Sheehan en Glenn Hughes. Met laatstgenoemde werkt Andersen nu al tien jaar lang samen op albums en op het podium.

Met ‘Guilty Pleasures’ laat Andersen nu een droom uitkomen. Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Glenn Hughes, Marco Mendoza (Dead Daisies) en Neil Murray (o.a. ex-Whitesnake) leveren een bijdrage op dit volledig instrumentale album. Het album maakt duidelijk dat Andersen meer heeft met de melodielijnen dan met eindeloos gepiel of krachtpatserij als gitarist. Single en albumopener ‘City Of Angels’ is hier een mooi voorbeeld van. Het brengt het gevoel over van een zonovergoten dag in Los Angeles met zijn warme klanken. Echter daar waar Andersen dit wil, kan hij ook steviger van leer trekken. Zoals bijvoorbeeld in het uptempo ‘The Kid’ waar hij flink aan de tremolo trekt eindigend met een stevige, oosters getinte, finale. Met een nummer als ‘Satori’ roept Andersen vergelijkingen op met Steve Vai qua sound en opbouw van het nummer. Het resulteert in een fraai opgebouwd nummer waar gevoel wederom vooropgaat. Dat Andersen zijn blik wijder is dan alleen de gangbare rock en bluespatronen bewijst hij met de dance beats die nummers als ‘Agent Wells’ of ‘Skybar’ ondersteunen. Vooral laatstgenoemde is een erg lekker nummer, het swingt qua ritme en rockt qua gitaar. Een geslaagde combinatie dus.

Ben je liefhebber van instrumentale muziek met de gitaar in de hoofdrol en niet bang voor vernieuwende geluiden? Is de melodie en gevoel voor jou belangrijker dan snelheidsrecords en gecompliceerde arpeggio’s ? ‘Guilty Pleasures’ is dan het antwoord. En dan is alles ook nog eens verpakt in een voortreffelijke productie.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.