Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Gatecreeper – Deserted
Relapse Records
Release datum: 04 oktober 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 27 september 2019
“Denk aan een mix van bands als Obituary, Dismember en Edge Of Sanity en je kunt een aardig beeld vormen van Gatecreeper.”
7.5/10

Ik val maar meteen met de deur in huis, maar wat is ‘Deserted’ van Gatecreeper een fijn album zeg. Het vijftal uit Tucson, met enkele leden van Spirit Adrift, liet op hun debuut al horen dat ze het snappen. Op deze tweede full-length bevestigen ze dat.

Niet dat ze het wiel opnieuw uitvinden. Origineel voor de dag komen is voor death metalbands intussen bijna onmogelijk. Gatecreeper heeft gewoon heel goed naar de klassiekers geluisterd en gebruikt daar de beste elementen van. Het resultaat: een album gevuld met erg toffe death metal songs. Het juiste tempo, vette grooves en mooie melodieën. Alles komt aan bod. Denk aan een mix van bands als Obituary, Dismember en Edge Of Sanity en je kunt een aardig beeld vormen van Gatecreeper. Vooral het smerige gitaargeluid is om van te smullen en ligt ergens tussen het typisch Zweedse HM2-geluid en de door Celtic Frost geïnspireerde sound van Obituary. Wat dat betreft hebben bekende namen als Kurt Ballou die het album mixte en Brad Boatright die de master verzorgde echt prima werk afgeleverd. ‘Deserted’ is een album geworden waar liefhebbers van old-school death metal op zeker van gaan genieten.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.