Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sifting – The Infinite Loop
Eclipse Records
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Leon Vonk – 17 september 2019
“Technisch gezien is het dan ook indrukwekkend wat de mannen doen, snelle gitaarsolo’s en ingewikkelde drumpartijen worden niet geschuwd.”
7.5/10

De band Sifting werd in 2010 opgericht door Eduardo ‘Edu’ Gil in Caracas, Venezuela maar na een aantal jaren in de lokale rock scene te hebben meegedaan bleek dat niet de beste omgeving te zijn om muziek te maken en uit te brengen. Daarom besloot Gil in 2014 om te verhuizen naar Los Angeles, hoewel de band wel wat lokale bekendheid had kreeg de band een veel grotere groep fans na de verhuizing. Een goede beslissing dus van de Venezolaan. In 2016 werd het debuutalbum ‘Not From Here’ uitgebracht en drie jaar daarna is het tijd voor de opvolger ‘The Infinite Loop’.

Voor het album werd er ruim aan professionele hulp ingeschakeld. Zo produceerde Steve Evetts (The Dillinger Escape Plan) het album, was Jamie King (Between The Buried And Me) verantwoordelijk voor de mix, en is er een gastbijdrage van niemand minder dan Derek Sherinian (Ex-Dream Theater). Maar professionele hulp betekent niet altijd dat er een goede plaat gemaakt gaat worden. De ‘The Infinite Loop’ is absoluut geen slecht album, edoch kan ik ook niet spreken van een echte topper. De band maakt progressieve metal die wat doet denken aan een hardere versie van Dream Theater, gemengd met wat modernere metal invloeden. Technisch gezien is het dan ook indrukwekkend wat de mannen doen, snelle gitaarsolo’s en ingewikkelde drumpartijen worden niet geschuwd. Het probleem is echter dat het lijkt alsof de band heel erg graag laat zien hoe goed ze wel niet zijn, daardoor gaan de liedjes soms van de hak op de tak en wordt het soms een chaotisch geheel. Een ander euvel is de zang van Gil, hoewel hij geen slechte zanger is past zijn stemgeluid niet zo goed bij de muziek wat de muziek dus niet ten goede komt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.