Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Shakra – Mad World
AFM
Release datum: 28 februari 2020
Tekst: Sjak Roks – 25 februari 2020
“Het is allemaal niet erg innovatief te noemen wat Shakra laat horen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar bij deze band ook helemaal niet op zit te wachten.”
7.7/10

Hoewel de Zwitserse hardrockband Shakra al zo’n vijfentwintig jaar bestaat, is men er nooit echt in geslaagd om het grote publiek aan te spreken en is men slechts bekend bij een relatief kleine groep melodieuze rock liefhebbers. Dat is eigenlijk best wel vreemd want hun frisse en energieke song materiaal, dat wel wat wegheeft van hun landgenoten van Gotthard, luistert lekker weg en een aantal albums van dit vijftal zijn te bestempelen als absolute aanraders voor al diegenen die kicken op goed uitgevoerde melodieuze metal met lekkere gitaarpartijen en gedegen vocalen.

Ook deze ‘Mad World’, hun inmiddels twaalfde full-length studio-plaat, is de moeite van het beluisteren meer dan waard. Toegegeven, de stem van zanger Mark Fox heeft niet meer de power als ten tijde van ‘Rising’ (uit 2003), maar er zijn in mijn beleving een hoop zangers in het genre die een stuk minder klinken. De gitaarpartijen van het duo Thom Blunier en Thomas Muster klinken weer prima en er is dan ook zeker geen gebrek aan de nodige melodieuze riffs en fris klinkende solo’s. Het is allemaal niet erg innovatief te noemen wat Shakra laat horen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar bij deze band ook helemaal niet op zit te wachten. Ze doen gewoon waar ze goed in zijn en daarom klinken nummers zoals ‘Fireline’, het groovy ‘A Role Of The Dice’, het ietwat ingetogen ‘Turn The Light On’ en het vlotte ‘Son Of Fire’ je allemaal erg bekend in de oren en ben je in staat om na een paar luisterbeurten al uit volle borst(en) mee te brullen.

Zoals gezegd zal men de originaliteitsprijs zeker niet winnen met de twaalf nummers die er op ‘Mad World’ te vinden zijn, maar dat neemt niets weg van het feit dat men opnieuw een erg degelijk melodieus rock-album in elkaar heeft gestoken, dat zijn weg naar de liefhebbers zeker wel zal gaan vinden. Indien men in staat blijft om dit soort platen te maken, kunnen de heren nog jaren mee wat mij betreft.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.