Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Royal Flush – Royal Flush
Eigen Beheer
Release datum: 18 mei 2019
Tekst: Sjak Roks – 07 juli 2019
“Van mij mag Royal Flush zeker de kans krijgen om in de toekomst een mogelijk nog betere opvolger te gaan maken.”
5/5

Na het vertrek van Bert Heerink uit Vandenberg in het midden van de jaren tachtig werd er op hardrock-gebied eigenlijk vrij weinig meer vernomen van deze zanger. Hij heeft na zijn Vandenberg-periode nog korte tijd deel uitgemaakt van Picture terwijl hij in de begin jaren negentig nog te horen was op een tweetal albums met de band Undercover. Daarnaast werd in 2009 het melodieuze rock-album ‘Better Yet…’ via AOR Heaven Records op de markt gebracht werd, maar de vele andere activiteiten van Bert waaronder een aantal Nederlandstalige albums en een verblijf bij Kayak waren echter een stuk minder interessant voor de rockers onder ons.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, want na een relatief lange pauze is Bert nu echter weer terug aan het rock firmament met de nieuwe A.O.R.-band Royal Flush, die hij in 2015 samen met gitarist Joop Wallerbosch, keyboard-speler Peter-Jan Kleevens, bassist Arco Bommer (ex-1st Avenue) en drummer Arno te Loo oprichtte. In 2017 werd op Youtube de teaser ‘Highway To Heaven’ geplaatst en de typische jaren tachtig melodieuze rock viel, getuige de enorme hoeveelheid positieve reacties, bij velen in de smaak. Nu is dan het gelijknamige full-length debuut-album uitgebracht, die bij de liefhebbers van A.O.R. met veel aandacht voor de toetsen zeker in de smaak zal vallen.

Persoonlijk vind ik dat de balans tussen keyboards en gitaar net iets te veel naar de toetsen is doorgeslagen, al valt gitarist Joop Wallerbosch wel in positieve zin op door de vele lekkere gitaarsolo’s in de nummers. Verder is het goed om te constateren dat de vocalen van zanger Bert Heerink nog steeds erg krachtig en toonvast zijn en dat de tand des tijds geen invloed gehad heeft op zijn stemgeluid. Nummers zoals het ingetogen ‘Don’t Go’, het lange ‘Oblivion Ocean’ en ‘Dance With The Sun’ luisteren daarom lekker weg en eigenlijk geldt dat voor alle tien de nummers die er op dit debuutalbum te vinden zijn. Zoals eerder aangegeven had het voor mij allemaal net iets krachtiger mogen klinken en hadden de gitaarpartijen wat meer op de voorgrond mogen treden, maar feit is dat deze oudgedienden in ieder geval in staat zijn geweest op een erg degelijke melodieuze hardrock-plaat in elkaar te steken. Hopelijk zijn de reacties op deze full-length net zo positief als op de ‘Highway To Heaven’ video, want van mij mag Royal Flush zeker de kans krijgen om in de toekomst een mogelijk nog betere opvolger te gaan maken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.