Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Rokets – Fast Times
Self-released
Release datum: 01 september 2021
“Dit is echter onvervalste rawk ‘n’ roll van de bovenste plank; Stooges, Sweet, Status Quo, en een snufje NWOBHM in de riffs, worden tot een pakkend garage geheel gesmeed.”
8.5/10
Cor Schilstra  I 10 oktober 2021

Nee, dit is niet verkeerd gespeld; dit is echt Rokets en niet Rockets. Aan het zeventiger jaren B-film artwork te zien (mooi werk trouwens!), verwacht je in eerste instantie film muziek of heftige stoner. Dit is echter onvervalste rawk ‘n’ roll van de bovenste plank; Stooges, Sweet, Status Quo, en een snufje NWOBHM in de riffs, worden tot een pakkend garage geheel gesmeed. De vonken vliegen er af, maar het smeedproces verwijderd gelukkig niet alle scherpe randjes. Een opzwepende ritmesectie, gierende gitaren  en direct pakkende riffs en hooks pakken je bij de strot en laten je niet meer los. Dit plaatje kwam ik “bij toeval” tijdens een verkenning op het internet tegen; de zanger en gitarist van Rokets zijn namelijk heel erg productief en hebben ook een project genaamd Velvets naast deze band. De debuutplaat van Velvets kwam ter review in mijn postvak en terloops kwam ik zo op de bandcamp pagina van Rokets terecht. Hopelijk heeft het zijproject van deze twee mannen het voortbestaan van de band niet in de weg gestaan; er is namelijk al een tijdje geen heel recente activiteit meer op hun Facebook.

Even een paar nummers checken liep uit op een grondige zoektocht naar meer; dit is heel lekker als je liefhebber van The Hellacopters en andere high energy rock ‘n’ roll bent, bovendien kunnen deze jongens hier ook nog eens een teenybobber schwung of enkele incidentele opzwepende Judas Priest-achtige riffs aan toevoegen. De “Boba Fett” piano lijntjes en Ace Frehley licks vliegen je trouwens ook links en rechts om de oren, maar dat kan wat mij betreft alleen maar pluspunten opleveren. De mix van dit album is door Robert Pehrsson gedaan in zijn Studio Humbucker en dat is ook weer te horen; de man heeft weer voor een optimaal geluid gezorgd. Misschien kunnen Sami en Sakke (Velvets) deze band ook onderbrengen bij The Sign Records, zodat ook Rokets wat meer welverdiende exposure krijgt. Ze zouden in ieder geval prima tussen labelgenoten Beat City Tubeworks, Märvel en Grande Royale passen. Waarschijnlijk had de band dit juweeltje ook (nog) niet veel rondgestuurd ter review, want er is veel te weinig aandacht voor deze prachtplaat! Ook zo’n band die je live wilt zien trouwens; package tour met voorgenoemde The Sign bands? Ik ga ze in de gaten houden!