Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Plateau Sigma – Symbols – The Sleeping Harmony Of The World Below
Avantgarde Music
Release datum: 29 oktober 2019
Tekst: Marcel Hubregtse – 31 oktober 2019
“‘Symbols’ is een uitermate puike plaat geworden die doomliefhebbers die van afwisseling in stijlen houden en niet afgeschrikt worden door alternatievere metalklanken zeker zou moeten kunnen aanspreken.”
7.9/10

Plateau Sigma is een Italiaanse band die bij mij geen bellen deed rinkelen toen ‘Symbols – The Sleeping Harmony Of The World’ op mijn digitale deurmat plofte. Dat betekent dat ik ze of niet ken (het oude archief van Lords werkt nog niet dus helaas geeft dat me geen uitsluitsel) of dat ze totaal geen indruk gemaakt hebben. Dus onbevooroordeeld druk ik op ‘play’ en, het moet gezegd, openingsnummer ‘Heterochromia’ bevalt me al meteen prima. Het begint al lekkere funeral doom, herbergt zelfs rappe stukken en alternatieve metal aandoende vocalen van tijd tot tijd. Een lekker gevarieerd nummer dus. De rest van de plaat gaat verder op dezelfde voet. Erg veel afwisseling, met name in de vocalen, die van diepe grunts tot melodieuze klanken gaan die zo op een post punk plaat zouden passen.

De muziek dis Plateau Sigma hier ten gehore brengt is dus, zoals eerder gezegd, erg afwisselend. Het ligt soms erg makkelijk in het gehoor maar dan wordt het weer veel moeite doen om het te volgen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat het allemaal boeiend blijft. Echter, soms komt het wel ietwat geforceerd over hoe men tussen stijlen wisselt binnen een nummer. Als dat allemaal wat vloeiender zou gaan dan was het allemaal een stuk pakkender en memorabeler geweest. Ondanks dit minpuntje is ‘Symbols’ een uitermate puike plaat geworden die doomliefhebbers die van afwisseling in stijlen houden en niet afgeschrikt worden door alternatievere metalklanken zeker zou moeten kunnen aanspreken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.