Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Phlebotomized – Pain, Resistance, Suffering
Petrichor
Release datum: 09 april 2021
“Een inventieve en experimentele band die zowel brutale death metal stukken als zachtere passages met cleane zangpartijen door elkaar gebruikt.”
Koen de Waele I 22 maart 2021

Jaren is het stil geweest rond de Nederlandse death metalband Phlebotomized tot ze er in 2018 terug stonden met het album ‘Deformation Of Humanity’. Weliswaar was gitarist Tom Palms nog de enige overblijver uit de originele bezetting, maar de band lijkt de smaak te pakken te hebben want nu zijn ze er altijd terug met de EP ‘Pain, Resistance, Suffering’.

Over de huidige bezetting wordt niet gesproken in de biografie dus ik vermoed dat deze nog ongewijzigd is gebleven sedert 2018. Wie Phlebotomized kent, weet waar hij zich aan kan verwachten. Een inventieve en experimentele band die zowel brutale death metal stukken als zachtere passages met cleane zangpartijen door elkaar gebruikt. Soms gaat het er best stevig aan toe zoals in titelnummer ‘Pain, Resistance, Suffering’, maar ook tragere en meer dromerige sferen worden opgewekt zoals in ‘Beheaded Identity’ dat ook direct laat horen waarom ze ook weel eens een avant garde metalband genoemd wordt. De hele vijfentwintig minuten van deze EP in gedrenkt in een vlekkeloze productie en dat laat de muziek nog beter uitkomen.