Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
OCEANS – We Are Nøt Okay
Nuclear Blast
Release datum: 30 april 2021
“OCEANS laat tijdens de zestien minuten durende speelduur vier emotionele nummers horen die hard en zacht met elkaar afwisselen en na het fantastische debuut ‘The Sun And The Cold’ doen snakken naar meer.”
Koen de Waele  I 28 april 2021

Deze Duits-Oostenrijkse metalband steekt met de digitale EP ’We Are Nøt Okay’ alle mensen die leiden aan een mentale stoornis een riem onder het hart. Maar liefst 800.000 mensen plegen jaarlijks zelfmoord naar aanleiding van een depressie. Een cijfer dat met de huidige coronamaatregelen alleen maar kan stijgen. Dat vormde een beetje het idee achter titelnummer ‘We Are Nøt Okay’ waar Andy Dörner van Caliban een gastbijdrage levert. Wat verder komt Lena Scissorhands van Infected Rain meezingen op ‘Voices’, een nummer dat gaat over schizofrenie. Net zoals bij het debuut is het nog steeds moeilijk om Oceans ergens in een genre toe te delen.

Je hoort death metal maar evengoed stukken metalcore en postmetal. Ook nu is dit terug het geval en ‘We Are Nøt Okay’ bevat talrijke schakeringen tussen emotionele heldere zangpartijen en furieuze tegen deathcore aanleunende uitbarstingen. ‘Everyone I Love Is Broken’ klinkt minder hevig maar is door zijn gothic achtige zang veel donkerder in de uitvoering. De tweede single is ‘Voices’ waar de zware grunts mooi in evenwicht worden gehouden door Lena haar zachtaardige zang. Het uitstekende refrein bekt lekker agressief. Afsluiter ‘Shark Tooth’ begint zachter en melodieuzer en bevat zowel aimabele beats als loeiharde uitvallen. Oceans laat tijdens de zestien minuten durende speelduur vier emotionele nummers horen die hard en zacht met elkaar afwisselen en na het fantastische debuut ‘The Sun And The Cold’ doen snakken naar meer.