Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Norwald – Madness & Heroes
Self Released
Release datum: 28 oktober 2019
“Met een aantal leuke en een aantal tenenkrommende stukken plaatst Norwald zich in de middenmoot. Een leuk album, maar weinig opzienbarend.”
6/10
Jori van de Worp I 15 april 2020

Spaanse power metal bands die zingen over vaders die voor Kattegat vechten, die Vikings serie met Travis Fimmel heeft zo zijn inspiratie achtergelaten in de wereld van metal! Hoewel Norwald de wereld die ze bezingen, beschrijven als hun eigen fantasie universum, zijn de parallellen met Noorse mythologie onontkoombaar. ‘Madness And Heroes’ is de titel van deze debuutplaat, en dat is natuurlijk weinig origineel, een oordeel die ook over de rest van de plaat geveld kan worden. Maar goed, beter goed gejat dan slecht verzonnen, laten we maar eens gaan luisteren.

Opvallend is dat de intro eigenlijk al begint als “gewoon” nummer met vocalen en al, maar dan wat korter. Het eerste volle nummer is ‘Heir To The Crown’ waarin we de referentie naar Kattegat horen. Norwald is een female fronted band, met een cleane zangeres die een licht klassiek timbre op nahoudt. In combinatie met de power metal die ze spelen doet Norwald hiermee denken aan een band als Frozen Crown of, in mindere mate, Ancient Bards. De klasse van deze bands wil ik Norwald (nog) niet toedichten, maar te spreken over de aanstekelijke power metal ben ik op dit album zeker wel. Zeker het wat snellere werk als ‘Heir To The Crown’, ‘Creatures’ en ‘Khelmet And Hakko’ is goed te pruimen. Zwakkere punten zijn de momenten dat Norwald poëtisch probeert te zijn. ‘The Madness Of The King’ bijvoorbeeld is domweg irritant. Ook de weinig zeggende ballad ‘Ballad For A Fallen Hero’ is niet sterk. Met een aantal leuke en een aantal tenenkrommende stukken plaatst Norwald zich in de middenmoot. Een leuk album, maar weinig opzienbarend.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.