Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
NMB (The Neal Morse Band) – An Evening Of Innocence & Danger: Live In Hamburg
InsideOut Music
Release datum: 14 juli 2023
“Na de Amerikaanse tournee werd Europa aangedaan en men koos voor de Markthalle in Hamburg om dit spektakel te vereeuwigen, omdat de band daar toch een speciale band mee heeft.”
8.5/10
Vera Matthijssens I 25 september 2023

Neal Morse is ongetwijfeld één van de actiefste muzikanten in de progressieve rock scene. Ooit begonnen bij Spock’s Beard, daarna als soloartiest, Transatlantic, The Neal Morse Band,… en dan vergeet ik er vast nog enkele. In dit artikel spreken we over The Neal Morse Band waarin hij geruggensteund wordt door Mike Portnoy (nog zo’n bezige bij), Randy George, Eric Gillette en Bill Hubauer.

Deze bezetting bracht in 2021 het vierde studioalbum ‘Innocence & Danger’ uit. We kunnen er gif op innemen dat er dan ook een live versie van uitkomt binnen afzienbare tijd en dat is nu het geval. Wie koopt nog al die live versies van een integraal album dat al in je kast prijkt? Ho maar, we willen wel de bedenking maken dat het hier weer over een speciaal document gaat. The Neal Morse Band kon immers ook pas in 2022 terug de baan op en daarom klinken ze net iets vuriger dan voorheen. Dit was hun eerste tour na de pandemie. Na de Amerikaanse tournee werd Europa aangedaan en men koos voor de Markthalle in Hamburg om dit spektakel te vereeuwigen, omdat de band daar toch een speciale band mee heeft.

Het vertrouwde recept werd die avond ook weer toegepast. Heel het album komt in chronologische volgorde voorbij op het podium, echter minus de songs ‘Emergence’ en ‘Not Afraid Part 1’. Het is dan ook een erg lang album dat twee cd’s bestreek. En zo was er nog plaats voor ‘The Great Similitude Medley’ waarin flarden uit vorige albums ‘The Great Adventure’ en ‘The Similitude Of A Dream’ worden samengesmolten tot een wervelend geheel.