Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Neverland In Ashes – The Human Experience
Eigen Beheer
Release datum: 13 december 2019
Tekst: Koen de Waele – 28 november 2019
“Al bij al is dit zeker een aangename EP om te beluisteren. Het nadeel is dat tegenwoordig elk gehucht wel zijn eigen metalcore band heeft die muzikaal hier dicht tegenaan leunt.”
6.5/10

Deze Duitsers, met de originele bandnaam Neverland In Ashes, brengen in eigen beheer de EP ‘The Human Experience’ uit. De band zelf draait al mee sinds 2007 en heeft ondertussen al twee albums en een EP uitgebracht. Telkens in eigen beheer. Het is dus de vraag of ze een rasechte DIY band zijn die alle touwtjes in handen wil houden of er na al die jaren tijd nooit in geslaagd zijn een platenfirma te overtuigen.

Na het beluisteren van deze EP blijken ze nochtans vlotte nummers te schrijven. Muzikaal spelen ze moderne metalcore met dromerige keyboards erin verwerkt. Zanger Julian wisselt af tussen heldere zangpartijen en steviger stukken die wat draaien tussen grunt en gebrul. Opvallend zijn de refreinen die telkens met een zuiver zang worden gebracht. Soms wordt er best stevig tegenaan gegaan. Op ‘Stardust’ hoor je zelfs iets dat de richting deathcore uit gaat. ‘Aloha `Oe’ is wat mijn persoonlijke favoriet. Het vangt aan als een gevoelige ballad maar halverwege het nummer gaat het tempo met rasse schreden omhoog en wordt er terug een stuk lekker gegrunt. Al met al is dit zeker een aangename EP om te beluisteren. Het nadeel is echter dat tegenwoordig elk gehucht wel zijn eigen metalcore band heeft die muzikaal hier dicht tegen aanleunt. En Neverland In Ashes heeft ondanks de opvallende bandtitel geen nummers die echt bij blijven of opvallen in de massa.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.