Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Never Again – Void In Black
Self Released
Release datum: 28 oktober 2019
“Op de promosheet staat als primaire invloed Lordi vermeld. Ik ben verheugd te melden dat daar, op wat tekstuele fascinatie voor monstertjes na, niets van te horen is.”
7,7/10
Jori van de Worp I 12 april 2020

Hier hebben we een Spaans stelletje wat samen muziek maakt, en van die romantische samenwerking is ‘Void In Black’ het eerste product. Hopelijk hebben ze de bandnaam niet geïnspireerd op hun eerste date? Ach, als dat zo zou zijn hadden we nu vast niet dit alleraardigste album in handen kunnen hebben.

Het intro opent alsof we terug zijn in een computerspel uit 1990 met dito muziekjes, maar al snel komt de symfonie op gang, netjes vormgegeven door multi-instrumentalist Fenrir die op dit album de grunts, keyboards, gitaren en drums voor zijn rekening neemt. De bas en leadvocalen zijn voor zijn vriendin Lilith en zij kan best een verdienstelijk potje zingen. Qua timbre is er niet een andere zangeres waar ik direct aan moet denken en ook qua muziek is dit totaal geen dertiende in een dozijn. Melodische maar stevige metal met af en toe een progressieve inslag. Sommige nummers als ‘Church Of Pain’ en de titelsong zijn wat meer traditionele female-fronted melodische metal zoals we die kennen van grootheden als Nightwish of Within Temptation, maar juist de duistere tracks als ‘Lilith’ en ‘I Bring Hate’ maken het album nét wat interessanter dan de zoveelste poging tot imitatie van deze bands. Ze lenen wat invloeden uit de black metal en dat geeft een hele interessante combinatie. Ook interessant is een nummer als ‘Blessed By The Moon’ wat lekker divers is. Op de promosheet staat als primaire invloed Lordi vermeld. Ik ben verheugd te melden dat daar, op wat tekstuele fascinatie voor monstertjes na, niets van te horen is. Nee, dan zou ik toch die grote symfonische bands noemen, samen met hints van black of death metal. Je zou geloven als ik zou melden dat ons duo uit Scandinavië zou komen.

Hoewel niet het hele album lovenswaardig is en sommige tracks nogal afgezaagd, staat hier voldoende materiaal op wat, zeker voor een debuutplaat, indrukwekkend is. Dit album krijgt voorlopig een prominente plaats in de cd kast, want ik vermoed dat dit een gelaagd album is wat echt moet groeien. Gun dit album dus zeker wat van je tijd als je een liefhebber bent van symfonische metal met een open geest, je zal niet teleurgesteld zijn.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.