Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Narnia – From Darkness To Light
GMR Music
Release datum: 02 augustus 2019
Tekst: William Pezy – 20 juli 2019
“De uitvoering is zeer solide, maar aan de andere kant wordt er echter zo netjes binnen de lijntjes gekleurd dat de plaat gespeend blijft van iedere verrassing.”
7/10

In 2010 stopte, na veertien jaar. Narnia als band. Na een pauze van vier jaar besloot de band enkele live shows te gaan doen om het vijftienjarig jubileum van ‘Long Live The King’ (1998) te vieren. Dat zorgde er voor dat de band definitief weer bij elkaar kwam. In 2016 volgde er het album ‘Narnia’ en afgelopen jaar de live laat ‘We Still Believe – Live In Brazil’.

Inmiddels is het alweer 2019 en komt de band met hun laatste wapenfeit: ‘From Darkness To Light’. Net als bij de vorige plaat laten de heren het niet onopgemerkt dat ze hun Christelijk geloof willen vieren. Alles aan de band is er op gericht het geloof te belijden. Nu gun ik ieder zijn overtuiging en ga ik daar zo correct mogelijk mee om, maar net als bij black metal bands er exemplaren zijn die zo over de top gaan dat het vervelend wordt, en dat heb ik met Narnia ook. Muzikaal gezien is het trouwens wel dik in orde. Nog steeds speelt de band goeduitgevoerde power metal. De band gaat met wel zijn tijd mee en zet de gitaren meer op de voorgrond, maar durft er ook af en toe een jaren 70/80 geluid tussen door te gooien. De uitvoering is zeer solide, maar aan de andere kant wordt er echter zo netjes binnen de lijntjes gekleurd dat de plaat gespeend blijft van iedere verrassing. Nee, er staan geen slechte nummers op, maar het klinkt gewoon te netjes en voorspelbaar om echt te knallen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.