Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
My Heavy Memory – Clarity
Pure Steel Records
Release datum: 17 juli 2020
“Ondanks dat de Bay area toch vooral bekend is om zijn thrash metal legendes, is het blijkbaar ook mogelijk om hier fijne melodische hardrock te maken!“
8.8/10
Jori van de Worp I 07 juli 2020

Deze Amerikaanse band heeft haar muzikale roots in de melodische eighties rock. Dat betekent dat je bij deze heren de tonen van bands als Deep Purple, Scorpions en Europe mag verwachten. ‘Clarity’ is het eerste volledige werk van dit vijftal uit Californië, na een EP die inmiddels alweer zeven jaar oud is. Het fijne van My Heavy Memory is dat de band muzikaal niet persé onderdoet voor de oude hardrock-grootheden, maar ook niet in herkauwmodus vervalt.

De opener ‘Truth In Lies’ bijvoorbeeld herbergt wat typische mineur-zanglijnen die je eerder zou verwachten bij moderne metal, maar dat wisselt af met de typische melodische zang die je bij deze muziekstijl kan verwachten. Die zang is overigens van verrassend hoge kwaliteit. David Hechim is de naam van deze zanger en Joey Tempest en Klaus Meine zijn de personen die ik ter vergelijking wil aanvoeren, er zijn mindere zangers om mee vergeleken te worden! Het album is lekker afwisselend met mysterieus en rollend in ‘Bleed The Way’, duister en smerig bij ‘Council Fire’ tot een wat lastiger verteerbaar en naar stoner neigend in ‘Made Of Thorns’. Ook de titelsong is een prettig anthem met multilaags zang in het refrein.

Het halfuurtje muziek is voorbij voor ik het in de gaten heb, en ik hoop snel meer van deze veelbelovende band te mogen horen. Ondanks dat de Bay area toch vooral bekend is om zijn thrash metal legendes, is het blijkbaar ook mogelijk om hier fijne melodische hardrock te maken!