Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Modus Operandi: Gregor Mackintosh (Strigoi)

 
“Mijn eerste gitaar was een Westfield. En die was tamelijk kut.”
Op 22 november verschijnt ‘Abandon All Faith’ het debuut album van het Engelse Strigoi. Binnen de gelederen treffen we daar ineens één van mijn favoriete gitaristen ooit aan, Paradise Lost axeman Gregor Macintosh, de man die mij inspireerde mijn haar ver voorbij mijn broekriem te laten groeien en die in mijn ogen de beste linkshandige gitarist ooit is in metal. Zijn gevoel voor melodie en drama, zonder het maar een moment zeurderig te maken is ongekend en bovendien heeft hij meermaals laten zien moeiteloos verder te groeien in een richting die helemaal niet per se van hem verwacht werd, zelfs paden in waar ik hem af en toe amper kon volgen. Met Strigoi brengt hij dus op 22 november 2019 het logische vervolg van zijn vorige project Vallenfyre uit, wat een mooie gelegenheid voor ons is om te kijken hoe hij tot zijn sound komt.
Door: Ramon van Hengel Ι 18 november 2019

Modus Operandi

Gitaren:
Framus Flying V
Framus Panthera

Stemming:  
DAFCGDA

Elementen:
Seymour Duncan Blackouts
Lace Sensor

Versterkers & cabs:
Marshall 1960A and 1960B
Marshall JCM800
Peavey 3120
Bias mini head
Orange Jim Root tiny terror
Krank Revolution

Effecten:
Minotaur effects Fuzz and Burn
Pro Co Rat
Boss HM2
Boss Super Chorus
MXR Phase 90
Ibanez Weeping Demon

Snaren:
D’Addario

Dikte snaren:
10-52 + a Low 65

Plectra:
Custom Medium/Heavy triangle

Hoe oud was je toen je begon met spelen?
In 1986, ik was toen zestien.

Welke gear bewaar je de mooiste herinneringen aan en waarom?
Mijn Jaydee linkshandige custom shark fin. Het was mijn eerste gitaar van professioneel niveau en ik heb hem gebruikt op de demo’s van Paradise Lost en op de eerste twee albums. Ik heb hem nog steeds, maar helaas is ie tegenwoordig onbespeelbaar geworden.

Heb je een endorsement deal of signature model ergens en zo ja, kun je er iets meer over vertellen?
Momenteel heb ik een deal met het Duitse Framus Guitars. Ik heb kosteloos drie gitaren van ze gekregen. Ik heb twee flying V’s en een Panthera model. In mijn carrière heb ik deals gehad met onder meer Hamer, Gibson en Mayones.

Wat is je grootste miskoop ooit en waarom?
Een Charvel die ik in 1989 kocht. Hij voelde goedkoop aan en de nek kleefde erger dan ik ooit heb meegemaakt. Je kon met goed fatsoen je hand er niet overheen bewegen.

Welke muzikanten hebben je geïnspireerd en doen dat misschien nog steeds wel?
Tony Iommi (Black Sabbath), Tom G Warrior(Celtic Frost), Klas Bergwall (Candlemass) en verder eigenlijk teveel om op te noemen.

Wat was je eerste gitaar ooit?
Dat was een Westfield gitaar. En die was tamelijk kut.

Wat heb je nog op je verlanglijstje staan qua gear?
Een linkshandige 7 snaar Iceman style gitaar.

Wat is je ultieme doel als muzikant?
Ik wil dingen blijven maken waar ik zelf enthousiast van word ten dat uit blijven brengen voor een zo groot mogelijk publiek.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over Gregor Mackintosh.