Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Strigoi – Abandon All Faith
Nuclear Blast
Release datum: 22 november 2019
Tekst: Dennis van ‘t Hoofd – 11 november 2019
“De twee beroepsnihilisten leveren met “Abandon All Faith” een old school death metal debuutalbum af, dat als soundtrack voor de ergste horrorfilm zelfs nog te onheilspellend zou zijn.”
9.5/10

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; amper een jaar nadat Paradise Lost gitarist Greg Mackintosh zijn project Vallenfyre met een afscheidsoptreden in London beëindigde, keert de master of doom al weer terug met zijn volgende project. Samen met voormalig Extreme Noise Terror en Vallenfyre bassist Chris Casket presenteert hij zijn nieuwe band Strigoi, vernoemd naar onrustige geesten uit de Roemeense mythologie die op konden staan uit de dood en de gedaante van een dier aan konden nemen, zich onzichtbaar konden maken en leven uit het bloed van hun slachtoffers konden verkrijgen.

De twee beroepsnihilisten leveren met ‘Abandon All Faith’ een old school death metal debuutalbum af, dat als soundtrack voor de ergste horrorfilm zelfs nog te onheilspellend zou zijn. De rillingen lopen mij over de rug bij het horen van de meest naargeestige doomriffs die ik in tijden heb mogen horen. Maar ook de ijzingwekkende crusty old school death metal riffs gaan door merg en been en zorgen op ‘Abandon All Faith’ voor de nodige afwisseling. En dat is maar goed ook, want wanneer Mackintosh alleen maar van die duistere en depressieve doomriffs zou schrijven zou driekwart van de luisteraars zichzelf nog voor het einde van de plaat verhangen. Strigoi gaat in grote lijnen stilistisch verder waar Vallenfyre ophield. Duistere doomriffs vermengd met death metal, grindcore, crust en punk, Mackintosh en Casket leven zich helemaal uit op deze plaat, ondersteund door Paradise Lost en (eveneens) voormalig Vallenfyre drummer Waltteri Väyrynen. Wie dacht dat we het na het einde van Vallenfyre weer uitsluitend moesten doen met Paradise Lost kan opgelucht ademhalen, alvorens zich van het leven te laten beroven door de depressieve en destructieve klanken van Strigoi.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.