Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Magick Touch – Heads Have Got To Rock ‘n Roll
Edged Circle Productions
Release datum: 26 juni 2020
“Toch laat dit album de gedachte achter dat er meer in Magick Touch zit dan dat dit geniaal getitelde album laat horen.”
6.8/10
Wim Rueter I 13 juni 2020

‘Heads Have Got To Rock ‘n Roll’ is tot nu toe toch wel één van de meest geniale albumtitels van dit jaar. Zeker in combinatie met de op de hoes afgebeelde guillotine. Het ontbreekt het Noorse trio Magick Touch dus niet aan creativiteit en humor.

De mannen zijn ondertussen aan album nummer drie toe en de band presenteert in de tien nummers een verscheidenheid die loopt van stevige classic rock tot meer memorabele en meezingbare nummers. Een nummer als ‘Bad Decisions’ bijvoorbeeld doet direct terugdenken aan Thin Lizzy, maar met ‘To The Limit’ laat de band horen ook qua commerciële rock goed uit de voeten te kunnen, terwijl ‘Daggers Dance’ dan weer sterke Kiss invloeden herbergt. Onduidelijk is trouwens wie van de drie mannen de leadvocalen voor zijn rekening neemt, maar als je het mij vraagt is niet het sterkste element van de muziek van Magick Touch. De composities zijn helaas ook niet allemaal even aansprekend en sterk, wat vooral tot uiting komt in nummers als ‘Phantom Friend’ of ‘Waiting For The Parasites’, welke wel wat doorzettingsvermogen kosten om door te komen.

Magick Touch heeft een album uitgebracht dat qua composities erg wisselvallig is, aan de andere kant laten de mannen ook horen zich niet te willen vastpinnen op een specifieke stijl. Daar valt ook weer wat voor te zeggen. Toch laat dit album de gedachte achter dat er meer in Magick Touch dan ze nu op dit geniaal getitelde album laat horen.