Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kansas – Point Of Know Return Live & Beyond
Inside Out Music
Release datum: 28 mei 2021
“In combinatie met het prima song materiaal en de kristalheldere produktie levert dat een erg sterke live-plaat op, die het gemis van live-shows aan de ene kant wat verzacht, maar aan de andere kant het verlangen naar deze optredens alleen maar doet aanwakkeren.”
8/10
Sjak Roks I 17 juni 2021

Vorig jaar zou Kansas weer eens in Nederland optreden, maar ook door hun show werd vanwege het Coronavirus een dikke streep gezet. Deze nieuwe live-plaat ‘Point Of Know Return Live & Beyond’ is echter een redelijk goed doekje voor het bloeden, want eens te meer laat dit gezelschap horen live een hechte band te zijn en vooral ook een stuk steviger voor de dag te komen als op hun studio-platen. Zoals de titel van dit album al doet vermoeden, wordt het album ‘Point Of Know Return’ integraal gebracht inclusief een spetterende uitvoering van mega-hit ‘Dust In The Wind’. En hoewel deze plaat natuurlijk een hoogtepunt in het oevre van Kansas is, heeft men nog voldoende ruimte voor andere Kansas-klassiekers ingeruimd. Opvallend is dan weer wel dat er geen enkel nummer van de laatste studio-plaat ‘The Absence Of Presence’ gespeeld is, maar enig verder speurwerk bevestigt het vermoeden dat deze show(s) opgenomen zijn voordat dit album ingeblikt is.

Natuurlijk is de muzikale invulling van het song materiaal erg goed en met name gitarist Zak Rizvi en de relatief nieuwe zanger Ronnie Platt doen in positieve zin van zich spreken. In combinatie met het prima song materiaal en de kristalheldere produktie levert dat een erg sterke live-plaat op, die het gemis van live-shows aan de ene kant wat verzacht, maar aan de andere kant het verlangen naar deze optredens alleen maar doet aanwakkeren. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die de huidige incarnatie van Kansas meer zien als een tribute-band, maar daar doe je de band echt schromelijk mee tekort. Men brengt dit heerlijke materiaal met dusdanig veel enthousiasme en energie, dat men in mijn beleving ook hun de huidige bezetting zeker nog bestaansrecht heeft. Sterker nog, met ‘Point Of Know Return Live & Beyond’ heeft de band gewoonweg een erg lekker live-album uitgebracht, dat zijn weg naar de fans zeker wel zal gaan vinden. Nu maar aftellen totdat de band daadwerkelijk weer acte de presence gaat geven in ons kikkerlandje.

Tracklist:
CD1:

 1. Cold Grey Morning
 2. Two Cents Worth
 3. The Wall
 4. Song For America
 5. Summer
 6. Musicatto
 7. Taking In The View
 8. Miracles Out Of Nowhere

CD2:

 1. Point Of Know Return
 2. Paradox
 3. The Spider
 4. Portrait (He Knew)
 5. Closet Chronicles
 6. Lightning’s Hand
 7. Dust In The Wind
 8. Sparks Of The Tempest
 9. Nobody’s Home
 10. Hopelessly Human
 11. Carry On Wayward Son
 12. People Of The South Wind
 13. Refugee
 14. Lonely Wind