Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ironhawk – Ritual Of The War Path
Dying Victims Productions
Release datum: 01 juli 2022
“Als ik naar Motörhead wil luisteren, zet ik wel een album van Motörhead op.”
4.5/10
Erik Boter  I 25 juni 2022

De drie bandleden van het Australische Ironhawk (Simön Slaughter, Ange Upstart en Mitch Bästärd) zijn fans van Motörhead. Dat blijkt uit de volgespeelde 35 minuten van de debuutplaat ‘Ritual Of The Warpath’ van de eerste tot de laatste seconde. Of je nou naar ‘Into The Circle’ luistert of naar ‘Eternal Winter’, naar ‘Doomsday Rider’ of naar het titelnummer. Muzikaal gezien is Ironhawk een (slechte) kopie van hun idolen. Alleen Slaughter zingt wat lager en agressiever dan zijn voorbeeld.

Het is niet gek in de bio van deze band te lezen dat ze zijn begonnen als Motörhead coverband. Had dat lekker zo gelaten, zou ik de heren willen zeggen. De noodzaak van deze release ontgaat mij volkomen. Nee, als ik naar Motörhead wil luisteren, zet ik wel een album van Motörhead op en niet van Ironhawk. Beste heren Slaughter, Upstart en Bästärd, ik ga jullie debuutalbum niet kopen.

Zo, en nu trek ik ‘Orgasmatron’ uit de kast.