Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Massacre – Mythos
Nuclear Blast
Release datum: 1 juli 2022
“Op de vier tracks die EP telt laten oerleden Kam Lee (zang) en Mike Borders (bas) even horen hoe death metal ook alweer moet klinken”
8.5/10
Erik Boter I 25 juni 2022

‘Mythos’ is niet alleen mijn favoriete biertje dat ik in Griekenland drink als ik op vakantie ben, maar ook de titel van de nieuwe EP van het Amerikaanse death metal instituut Massacre. Een instituut mag  je de groep rond rochelaar Kam Lee zeker noemen. De man heeft een CV om tegenop te kijken als het om death metal gaat. Lees Wikipedia er maar eens op na. Toch is Massacre nooit echt een productieve band geweest. De eersteling ‘From Beyond’ verscheen al in 1991 maar tussen 1996 en 2008 gebeurde er niets, om maar wat te noemen.

Vorig jaar verscheen bij Nuclear Blast het album ‘Resurgence’ dat werd geproduceerd door Dan Swanö en een flink aantal gastmuzikanten liet “shinen”. Onvervalste, smerige death metal uit Florida sloeg de klok en het zal je niet verbazen dat ‘Mythos’ verder gaat waar ‘Resurgence’ ophield. Op de vier tracks die EP telt laten oerleden Lee (zang) en Mike Borders (bas) even horen hoe death metal ook alweer moet klinken. Te beginnen met de single ‘Behind The Serpent’s Curse’ dat snel, ruig en goor tegelijk is maar ook een hook kent die in je kop blijft hangen. Anders Odden van Cadaver is op deze track te horen als gastvocalist.

Op ‘The Dunwich Horror’ neemt de band in het begin een beetje gas terug maar na een minuut beukt Massacre je weer murw. Zo ook ‘The Mythos That Lovecraft Built’ dat dus zeker niet handelt over mijn vakanties op Griekse eilanden. ‘The Thing On The Doorstep’ sluit deze geweldig geproduceerde EP in sneltreinvaart af.

‘Mythos’ is een EP die je het beste op “repeat” kunt zetten, want na slechts vier tracks in een kwartiertje is je death metal honger nog niet gestild. Die van mij in ieder geval niet! Een leuk tussendoortje dat absoluut naar meer smaakt.