Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Infera Bruo – Rites Of The Nameless
Prosthetic Records
Release datum: 06 oktober 2020
“Het is geen kille, strakke bedoening hier, er straalt een zekere warmte uit van de muziek en de productie is niet gebouwd op de standaard zompige of helemaal kaal gestripte sound van de Scandinavische black metal.”
8.3/10
Berto I 28 oktober 2020

De Amerikaanse kunstenaar en muzikant Galen Baudhuin is een druk baasje. Naast zijn werk als kunstenaar produceert en schrijft hij veel voor andere bands (waaronder Wolves In The Throne Room) en is hij de gitarist, zanger en songschrijver voor de band Infera Bruo. De band is bedoeld om via de muziek en de teksten de duistere kant binnenin jezelf te vinden en jezelf daar bekend mee te maken en comfortabel bij te voelen. In zijn kunst is hij ook al veel bezig met het occulte en magie, dus dat is op zich niet vreemd allemaal.

Muzikaal is het ook niet verkeerd wat we horen. De bandnaam laat zich vertalen naar zoiets als “hels lawaai” of “hellish noise”. Opererend op de grens van heavy metal en black metal schrijft hij pakkende songs met lekkere riffs en vaak een heerlijke groove. Opener ‘The Breath Of Chaos’ gaat met die mix direct lekker rap uit de startblokken. ‘Latent Foe Arcane’ laat ook wat andere geluiden horen, waarbij de zang afwisselend rauw en clean is en er gas wordt terug genomen. In ‘Frayed’ is er weer die heerlijke groove, met een rustiger middenstuk en weer een snelle sprint naar het einde van het nummer. Afwisseling troef dus en de sound van de band is gelukkig niet standaard black metal. Het is geen kille, strakke bedoening hier, er straalt een zekere warmte uit van de muziek en de productie is niet gebouwd op de standaard zompige of helemaal kaal gestripte sound van de Scandinavische black metal, alleen laat je daar niet door misleiden want de muziek is zo donker als een goede winterse nacht. Luister maar naar het begin van ‘Cimmerian Shade’, “spooky” is het juiste woord denk ik. ‘Rites Of The Nameless’ is duidelijk een statement geworden van een artiest die de duistere kanten van het leven als iets serieus benadert en meent dat het een integraal onderdeel is van het leven van alledag. En daar hebben ze wel een punt natuurlijk. Dus ga Infera Bruo maar eens checken.