Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Infected Rain – Endorphin
Napalm Records
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Koen de Waele – 06 oktober 2019
“Met Lena hebben ze een vocaliste die in de toekomst kan uitgroeien tot een van de betere zangeressen van het moment.”
8.8/10

Het was eventjes denken toen ik deze metalband in handen kreeg die uit Moldavië afkomstig was. Blijkbaar is dat een klein landje wat ergens tussen Roemenië en Rusland ligt. Infected Rain bestaat al sedert 2008 en met ‘Endorphin’ verschijnt hun vierde album. Wie er nog nooit van gehoord had, hoeft zeker niet te paniekeren, ze waren mij ook onbekend. Het album verschijnt dan wel weer via Napalm Records, dus daar kan snel verandering in komen.

Ik was in ieder geval aangenaam verrast. De band beschikt namelijk over Lena. Een frontvrouw die wel heel goed kan zingen. Toen ze begon bij de band had ze helemaal geen ervaring met muziek. Ze volgde intensief zanglessen en ging hiervoor in 2013 zelfs naar New York bij Melissa Cross (een zangcoach met internationale faam) om lessen te nemen. Al die inspanningen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen want op ‘Endorphin’ laat ze een veelvoud aan zangstijlen horen die allen een ding gemeen hebben: ze klinken fantastisch. Soms hoor je een furie bezig, dan terug heel kwetsbare zangpartijen. Muzikaal bevinden ze zich wat in de extremere metalcore met regelmatig wat djent. Heel wat nummers worden subtiel ingeleid door sfeervol en dromerige passages elektronica. Het eerste hoogtepunt is ‘Symphony Of Trust’. Het als video uitgebrachte ‘Passerby’ start met een heel agressieve ondertoon maar wordt later gecombineerd met haar zachtere zangstijl. De band speelt het hele album lang op hoog niveau en elk nummer bevat wel een of ander sterk punt. In afsluiter ‘Storm’ wordt het gitaargeweld achterwege gehouden en vervangen door eerder sfeervolle en dromerige elektronica. Lena bewijst met haar gevoelige en kwetsbare zang nog maar eens hoe talentvol ze is.

Infected Rain zou je een beetje kunnen vergelijken met extreme metalbands zoals Jinjer en The Agonist. Juist dat de zang geen grunt bevat. Met ‘Endorphin’ hebben ze een album gemaakt waarmee de doorbraak enkel maar kan volgen. Met Lena hebben ze een zangeres in handen die in de toekomst kan uitgroeien tot een van de betere zangeressen van het moment.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.