Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
In Mourning – Garden Of Storms
Agonia Records
Release datum: 04 oktober 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 24 september 2019
“‘Garden Of Storms’ zet – zowel muzikaal als tekstueel – de hoge kwaliteit van ‘Afterglow’ verder en is bijgevolg verplichte kost voor fans van melancholische progressieve doom/death metal.”
9/10

Het Zweedse In Mourning is geen onbekende meer bij liefhebbers van Opeth, Swallow The Sun, Insomnium en October Tide, om er maar een paar te noemen. Hun melodieuze doom/death metal met progressieve wendingen sloeg – volkomen terecht – in als een bom bij fans van het genre. Dit vijftal met zanger/gitarist Tobias Netzell – eerder ook actief in October Tide en Thenighttimeproject – is toe aan het vijfde album.

Na ‘The Weight Of Oceans’ (2012) en ‘Afterglow’ (2016) is ‘Garden Of Storms’ het laatste deel van een trilogie. Het album kent wederom een verrukkelijk contrast tussen beenharde stukken en verstilde passages waarin Netzell naast een smeuïge grunt ook een heel mooie cleane zangstem hanteert. Ook met een vernieuwde ritmesectie weet de band ons bijna een uur lang op het puntje van onze stoel te houden tijdens zeven behoorlijk uitgesponnen composities waar elke luisteraar met gevoel voor melancholie en bovenvermelde dynamiek zal van smullen. Prachtige emotionele gitaarsolo’s meanderen tussen al die heftigheid. De muziek heeft tevens een verheven, episch karakter, een gevoel dat nog versterkt wordt door de diepgravende teksten en verstaanbare grunts. ‘Garden Of Storms’ zet – zowel muzikaal als tekstueel – de hoge kwaliteit van ‘Afterglow’ verder en is bijgevolg verplichte kost voor fans van eerder vernoemde bands. De glasheldere productie van Jonas Kjellgren draagt bij tot dit ultieme luisterplezier.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.