Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hexorcist – Evil Reaping Death
Memento Mori / Unholy Prophecies / Godz ov War
Release datum: 26 juli 2021
“Na onheilspellende kerkklokken start het album met een supersnelle lead waarna die lekker oubollige thrash en death metalriffs de wacht overnemen. Dat alles bijgestaan door ultrastrakke drumsalvo’s”
7/10
Koen de Waele I 3 augustus 2021

De prijs van het retrosound gaat deze maand naar het Amerikaanse Hexorcist. Het album verschijnt via maar liefst drie labels: Memento Mori verspreidt de cd, Unholy Prophecies de vinylversie en Godz Ov War de audiocassette. De band zelf werd pas opgericht in 2019 maar de leden zijn al ware oudgedienden met bands als Gnosis en Devastator. Met Hexorcist maken ze een diepe duik in de oneindigheid van tijd en ruimte om ergens uit te komen halverwege de jaren tachtig. Na onheilspellende kerkklokken start het album met een supersnelle lead waarna die lekker oubollige thrash en death metalriffs de wacht overnemen. Bijgestaan door ultrastrakke drumsalvo’s.

Het eindgeluid is nog eens voorzien van een geweldige oubollige echo waardoor de op zich al naargeestige grafzang nog duisterder klinkt. Namen als Morbid Angel en Slayer (beiden tijdens hun beginjaren) en Possessed zijn alom aanwezig. Nummers als ‘Exulting the Adversary’, ‘Sentry at the Seven Gates’ en ‘Proverbs of Pestilence’ beuken zich vooruit. Als punt van kritiek zou je kunnen zeggen dat het na een tijdje wat eentonig wordt. Gelukkig heeft de band zich daar op voorzien door enkele fraaie intro’s toe te voegen die meestal bestaan uit samplers van oude horrorfilms.