Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Heretics – Via Appia
Eigen Beheer
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Elisabeth van ‘t Hoofd – 21 november 2019
“Wanneer Heretics in toekomst net zo sterk eindigt als dat ze beginnen, zullen de Duitsers ongetwijfeld een vaste naam in de scene kunnen worden.”
7/10

Wat in 2009 als schoolband opgericht werd heeft zich in de loop der jaren langzaam aan tot een serieus te nemen melodic death metal band ontwikkeld. Heretics uit Paderborn (Duitsland) heeft de afgelopen jaren al heel wat ervaring opgedaan door veel live optredens, maar vooral het verschijnen van hun EP ‘Talent For Violence’ in 2018 heeft hun de nodige aandacht opgeleverd. Nu een jaar later volgt hun eerste full-length album.

Op ‘Via Appia’ laat Heretics grotendeels veel interessante ideeën horen en zorgen daardoor voor een bovengemiddelde, afwisselende plaat. Ze weten thrashy oldschool elementen met melodischere en modernere elementen te versmelten en ronden dit af met een voor melodische death metal eerder ontypische, diepe grunt, die een eigen karakter aan de sound van Heretics weet te mee te geven. Echter lijkt het alsof de plaat, naarmate hij voortduurt, aan kracht en creativiteit inboet. Al starten ze nog zo sterk, de spanning en ook mijn aandacht verslapt na enige tijd. Ook de productie van ‘Via Appia’ laat nog veel ruimte naar boven open, maar al met al is het een krachtige plaat die genoeg potentie laat zien, het komt er alleen nog niet helemaal uit. Wanneer Heretics in toekomst net zo sterk eindigt als ze beginnen zullen deze Duitsers ongetwijfeld een vaste naam in de scene kunnen worden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.