Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hellrazer – Bonecrusher
Eigen Beheer
Release datum: 03 juni 2019
Tekst: Henk – 18 juli 2019
“Tien nummers telt het album die door het alles overrompelende karakter van zang en gitaar geweld een behoorlijke zit zijn.”
7/10

‘Bonecrusher’ is het vierde album van het Canadese Hellrazer. Het vorige album ‘Operation Overlord’ werd gemixt door niemand anders dan Michael Wagener en destijds had de band zelfs een distributie deal met Sony. Tijden veranderen echter en zo wordt dit nieuwe album in eigen beheer uitgebracht. Wel heeft men nog Ralf Scheepers (Primal Fear) weten te strikken om de gastvocalen op ‘Metal Heavy’ voor zijn rekening te nemen. Met Primal Fear hebben we gelijk ook wel een aardig mikpunt wat betreft stijl. Ook Hellrazer begeeft zich in dezelfde spierballen heavy metal hoek met wat meer thrash invloeden. Luister maar eens naar ‘Ancient Fire’.

Deze keer is het album gemixt door Dan Rogers en deze Dan houdt niet zo van harde drums in zijn mix aangezien deze behoorlijk weg gedrukt zijn in het totaal geluid. De bassdrum klinkt ook meer als een tikje dan een dreun en dat scheelt toch behoorlijk wat power. De gitaren, bas en zang trekken een behoorlijke muur op die weinig ruimte overlaat voor subtiliteiten. Tien nummers telt het album die door het alles overrompelende karakter van zang en gitaar geweld een behoorlijke zit zijn. Slecht is het zeker niet wat Hellrazer laat horen op ‘Bonecrusher’ integendeel, het is alleen jammer dat de mix wat ongebalanceerd is en Ralf Scheepers nou net op het minste nummer van het album te horen is.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.