Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Haxandraok – Ki Si Kil Ud Da Kar Ra
Ván Records
Release datum: 17 december 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 20 december 2019
“Het rituele aspect is van groot belang in de muziek van Haxandraok. Er zijn echo’s te vinden van Rotting Christ en Melechesh in de muziek, maar het niveau van deze bands wordt nergens geëvenaard.”
7/10

Nog maar net hebben we het occulte Helleborus besproken, of er dient zich een ander duo aan dat dweept met orakelachtige tovenarij en hekserij via zwartgeblakerde metalen en bezweringen. Haxandraok is een nieuw project van de Griek Saevus Helcath (Chris Argyros) en de Poolse drummer Marcello Szumouski. Ze zijn beide al actief geweest in tal van (gelegenheid)formaties in de underground en brengen nu met Arkhus A. op bas het debuutalbum ‘Ki Si Kil Ud Da Kar Ra’ uit met vijf songs. Het is een korte kennismaking met een duur van dertig minuten.

De akoestische gitaren van ‘The Temptress Of UD DA KAR RA’ zijn oriëntaals en de uitheemse sfeer spreidt zich over heel het oeuvre. De epische riffs in de muziek staan als een huis, terwijl de zang verkondigend en declamerend is. Het jachtige en jammerende timbre in sommige songs is een beetje teveel van het goede, terwijl ‘Tower Sub Rose’ erg dreigend overkomt. Het rituele aspect is van groot belang in de muziek van Haxandraok. Dat blijkt eens te meer uit afsluiter ‘La Sorciere Rouge’ want hier staat de cleane, bezwerende zang centraal. Er zijn echo’s te vinden van Rotting Christ en Melechesh in de muziek, maar het niveau van deze bands wordt nergens geëvenaard.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.