Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Graceless – Where Vultures Know Your Name
Raw Skull Rekordz
Release datum: 27 maart 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 19 maart 2020
“Ik heb liever dat een band sterk klinkt door hun helden te eren in de vorm van duidelijke inspiratie ten opzichte van geforceerd origineel proberen te zijn.”
8.4/10

Met het debuut ‘Shadowlands’ zette Graceless zich meteen op de kaart. Het viertal laat daarna vooral op de podia horen dat ze heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Dat wordt in 2019 nog even bevestigd met de vier songs die ze uitbrengen op de split met het Russische Grond. Nu verschijnt album nummer twee van deze bezige baasjes. Drummer Marc Verhaar en zanger/gitarist Remco Kreft zijn ook actief in Soulburn en laatstgenoemde hielp ook Bodyfarm uit de brand.

Ze kunnen zich nu volledig richten op de promotie van ‘Where Vultures Know Your Name’. Deze nieuwe schijf bevat acht songs die zich laten omschrijven als vette death/doom. De songs bevatten voldoende variatie in snelheid, maar over het algemeen kun je toch wel zeggen dat het vooral mid-tempo is wat de klok slaat. Dat moet voor liefhebbers van bands als Obituary, Asphyx of Bolt Thrower enorm aanspreken. Zeker omdat Graceless binnen relatief korte tijd toch een vrij eigen sound heeft weten aan te meten, mede dankzij producer Jan Willem van Voorst. Natuurlijk hoor je verwijzingen naar genoemde bands als Bolt Thrower en Asphyx, maar daar maalt toch niemand om? Ik heb liever dat een band sterk klinkt door hun helden te eren in de vorm van duidelijke inspiratie ten opzichte van geforceerd origineel proberen te zijn. Dat laatste is ook niet aan Graceless besteed. De mannen hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze primitieve maar catchy death metal willen spelen zonder allerlei tierelantijntjes. En dat ze willen weten waar ze vandaan komen herken je aan de titel van het openingsnummer ‘Lugdunum Batavorum’.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.