Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Goblins Blade – Of Angels And Snakes
Massacre Records
Release datum: 26 juni 2020
“Wie de gloriejaren van decennia terug wil herbeleven, moet dit album beluisteren.”
8.4/10
Koen de Waele I 11 juni 2020

De vijf leden van het Duitse Goblins Blade hebben wel een heel brede achtergrond. Zo maakt zestig procent deel uit van de bezetting van My Darkest Hate, een stevige death metalband. Wat hun samenbracht was de liefde voor authentieke old school heavy metal. Een jaar geleden brachten ze hun debuut EP uit. Met slechts drie nummers konden ze heel wat mensen aangenaam verrassen en ook Massacre Records ging overstag.

Nu heeft die klassieke heavy metal het heel moeilijk gehad in de jaren negentig en een groot aantal bands verdween als sneeuw voor de zon. De klassiekers zoals Metal Church, Judas Priest en Iron Maiden bestaan nog steeds en zie je elk jaar nog wel eens verschenen op een of ander festival. Ik kan echt niet zeggen of ze nog veel nieuwe en jonge fans aantrekken. Daarvoor is het huidige muzieklandschap te divers geworden. Jongeren beleven muziek ook op een heel andere manier. Toch zullen de old school fans helemaal weg zijn van dit album. Florian Reimann heeft een stem die voor de volle honderd procent bij dit genre past en laat een enorm divers stembereik horen. Wat heel belangrijk is, ze weten hoe een nummer moet gemaakt worden. Catchy refreinen nemen hier een belangrijke plaats in. ‘Snakes From Above’ was de perfecte keuze om het album te openen. Een kranig tempo en een sterk refrein. Meer moet dat niet zijn.

Dit is aangename ouderwetse heavy metal zoals hij het best smaakt maar het wordt toch op een goede moderne manier gebracht. Ook op de rest van de nummers blijft de band op hoog niveau spelen. ‘Final Fall’, ‘When The Night Follows The Day’ en de delicieuze afsluiter ‘Call For Unity’ zijn toppers in het genre. Wie de gloriejaren van decennia terug wil herbeleven, moet dit album beluisteren.