Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Exhumed – Horror
Relapse Records
Release datum: 04 oktober 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 27 september 2019
“Met de dubbele “vocal assaults” en het snelle drumwerk waan je jezelf in de jaren 80 toen deze stijl echt het summum van extremiteit was.”
7.5/10

Bijna exact twee jaar na de release van ‘Death Revenge’ keert Exhumed terug met een nieuw album. De band uit Californië draait intussen al flink wat jaartjes mee en je mag veronderstellen dat iedereen wel op de hoogte is dat Carcass de grootste inspiratiebron voor deze heren is. Maar daar waar Carcass met de tijd meer melodie in de muziek ging verwerken, bleef Exhumed vooral trouw aan de sound uit de beginperiode van de Britse grindcore legende.

Als je naar ‘Horror’ luistert, schept dat zelfs de indruk dat Exhumed nog regressiever te werk is gegaan. Waarom? Nou, in welgeteld 26 minuten worden vijftien grindcore granaten op je afgevuurd. Ter vergelijking: ‘Death Revenge’ duurde met 52 minuten en veertien nummers beduidend langer.
Je kunt dus concluderen dat Exhumed gewoon een ouderwets grindcore album heeft willen opnemen en daar zijn ze in geslaagd. Er staan zelfs tracks op van welgeteld zes en 33 seconden. Slechts vier songs zijn langer dan twee minuten. Met de dubbele “vocal assaults” en het snelle drumwerk waan je jezelf in de jaren 80 toen deze stijl echt het summum van extremiteit was. Naast de duidelijke knipoog naar het oude Carcass hoor je hier en daar ook wat invloeden van Napalm Death terug. En qua geluid klinkt het nog naar behoren ook. Dit is het eerste werkstuk van Exhumed dat in de eigen studio Darker Corners is opgenomen. De mix en master waren in handen van Joel Grind (Toxic Holocaust). De fans weten genoeg!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.