Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Wishbone Ash

Op vrijdag 8 mei 2020 verwelkomt Serious Music Alphen opnieuw (voor de 4e keer) de legendarische Engelse rockband Wishbone Ash. Na drie eerdere succesvolle concerten komt de band nu langs om het nieuwe album ‘Coat of Arms’, dat 28 februari 2020 uitkomt, te promoten.

Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner en viert in 2020 haar 50-jarig bestaan. Daarmee is de band even oud (of jong) als Parkvilla, dat in 2020 ook 50 jaar bestaat. Wishbone Ash ontwikkelde zich tot pionier in het gebruik van de ‘twin lead’ gitaren. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden. In 1995 verliet Martin Turner de band definitief en nam Andy Powell het heft in eigen handen met nieuwe muzikanten, nieuwe albums (waaronder 25 unieke studio-albums) en vele live concerten. De samenstelling van de band is niet gewijzigd ten opzichte van het concert in 2018 en bestaat uit Andy Powell (leadgitaar en zang) , Bob Skeat (bass en backing vocals), Joe Crabtree (drums) en Mark Abrahams (tweede leadgitarist). Wishbone Ash staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij nummers worden gespeeld van hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ en ook ‘Bonafide’), maar ook volop wordt terug gegrepen naar het beroemde oudere werk (zoals klassiekers al ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’).

Ook op het nieuwe album zal Wishbone Ash haar kenmerkende stijl niet verloochenen: verwacht ‘characteristic twin lead guitar parts, haunting melodies and diverse stylistic facets, while at the same time imbuing the scene with a breath of fresh air’. Een ‘must see’ voor de oude fans, maar ook een mooie kans voor een heel nieuw publiek om deze gave band te ontdekken.

Date

May 08 2020

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Parkvilla
Alphen aan de Rijn, Zuid-Holland
REGISTER
QR Code