Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

The Lucifer Principle – Icons of Brutality

Sinterklaas brengt deze avond enkele van zijn meest favoriete death metal bands naar Muziekcafé.

The Lucifer Principle staat al zo’n 15 jaar garant voor een opzwepende, breed toegankelijke portie Stomping Death Metal. De band ging in 2004 van start en bracht in rap tempo twee succesvolle demo’s en twee zeer goed ontvangen full-lenght releases uit. De aanvalstactiek resulteerde in een intensief speelschema in binnen- en buitenland.

TLP was te zien op festivals zoals, De Zwarte Cross, Alcatrazfest (B), Loud From The South, Stonehenge, Graspop (B), Brutal Assault (CZ) en bijvoorbeeld Dokkem Open Air. Het illustere vijftal liet een verpletterende indruk na in zalen zoals De Melkweg, Gigant, Atak, Burgerweeshuis, De Kreun (B) en 013 en als support voor bands als Entombed, Obituary, Sepultura, Devildriver, Lamb Of God, Macabre en Death (to all).

Na een roestfase van zo’n zeven jaar deed een beetje kruipolie in vorm van nieuwe songs de machine weer aanjagen en bracht de band in 2017 hun derde album, ’Play Dead’ uit. Begin 2018 verliet mede-oprichter Giedo van de Graaf TLP en werd z’n plaats headbangend ingevuld door Hein Willekens (Splinterbomb, ex Legion Of The Damned).

Icons of Brutality gaat niet voor de fijnzinnige aanpak. De sound is (lekker) lomp en doet nogal Zweeds aan. Toch weet de band er voldoende subtiliteiten in te leggen waardoor het geheel toch wel catchy wordt.

Date

Dec 05 2020

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Muziekcafé
Helmond
REGISTER
QR Code