Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

The Black Wizards

60’s & 70’s-inspired psychedelic grooves

Ondanks dat het Portugese The Black Wizards opgericht is in het digitale tijdperk, knallen ze op analoge wijze genadeloze fuzzy psychedelische grooves de wereld in. Live maken The Black Wizards elke keer weer indruk met hun explosieve, intense muzikale trips.

De sound is geïnspireerd door grootheden uit de jaren ’60 en ’70, maar daar hebben ze hun eigen stempel op weten te drukken. De persoonlijke twist was meteen hoorbaar op debuutalbum “Lake of Fire” uit 2015, een release waarmee ze henzelf keihard op de kaart wisten te zetten. Een handvol jaren later volgde de full-length “What the Fuzz!” (2017), waarop de nieuwe ervaringen die zijn opgedaan tijdens Europese tours en festivaloptredens duidelijk hoorbaar zijn. Hierop is veel ruimte voor interessante muzikale experimenten, zonder dat hun roots uit het oog wordt verloren.

In 2019 bracht de band hun derde album “Reflections” uit, een release waarmee de band zichzelf weer heeft overtroffen. Groovy beats en experimentele psychedelica, gegoten in die herkenbare warme fuzzy sound waar The Black Wizards bekend om staan.

Date

Mar 14 2020

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Vera
Groningen
REGISTER
QR Code