Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Steve Ignorant presents ‘Crass Songs 1977-1984’ – The Cravats

Naar aanleiding van COVID-19 wordt het concert van STEVE IGNORANT van 27 september 2020 verplaatst naar zondag 17/10/2021.

Anarcho-punkcollectief approved by Sleaford Mods, Björk, Neurosis …

Crass

Ze ontleenden hun bandnaam uit een zin – ‘The kids were just crass’ – van David Bowies klassieker ‘Ziggy Stardust’. Crass schreeuwde niet alleen dat ze DIY – Do It Yourself – waren, ze leefden er ook naar. Zo hadden ze hun eigen community (Dial House), runden ze hun eigen platenlabel (Crass Records), en ontwierpen ze hun eigen inmiddels iconische platenhoezen. Met hun track ‘Punk Is Dead’ sneerden ze naar The Sex Pistols en The Clash die al snel hun ziel verkochten aan major record labels.

Hun klassiekers ‘The Feeding of the 5000’ (’78) en ‘Stations of the Crass’ (’79) klinken anno nu nog steeds brandend actueel en brutaal. De ziel van Crass leeft overigens nog volop door in een band genaamd Sleaford Mods die hen telkens ook name-dropt als het kan. Ook Björk draagt hen op handen, al was het maar omdat Crass de eerste twee albums van haar band Kükl op hun eigenste Crass Records uitbracht.

Steve Ignorant presents ‘Crass Songs 1977-1984’

Exact 35 jaar nadat Crass de handdoek in de ring smeet – Crass besloot reeds bij hun oprichting te stoppen in het ‘George Orwell’-jaar 1984 – beslist Crass-frontman Steve Ignorant opnieuw de baan op te gaan en songs uit het rijke Crass-oeuvre te performen. De (donkere) actualiteit noopt hem er nu eenmaal toe.

Line up:

Steve Ignorant (vocals)
Carol Hodge (vocals & keys)
Pete Wilson (gitaar)
Pete Rawlinson (bass)

Q&A with Steve Ignorant door Kurt Overbergh

Steve Ignorant is een spraakwaterval én een vat vol verhalen. Crass-fan en artistiek directeur Kurt Overbergh voelt hem aan de tand over verleden, heden en toekomst.

Screening of Crass (related) documentaires

Het finale programma wordt nog ingevuld, maar zondag is een perfecte dag voor screenings!

The Cravats

De muzikale spits wordt afgetrapt door de Engelse punkrockband The Cravats die in ’82 ooit nog een single uitbrachten op Crass Records.

Date

Oct 17 2021

Time

18:00

More Info

Read More

Location

Ancienne Belgique
Brussel, België
REGISTER
QR Code