Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Splinterbomb – The Cursed Crew

Cacaofabriek heeft deze avond Sacred Reich staan en om deze avond voor de fans nog vetter te maken, organiseert Muziekcafé een afterparty hiervan met Splinterbomb en The Cursed Crew.

Thrashmetal is de muzikale basis van Splinterbomb, en het sleutelwoord is Groove. Elementen uit de muziek van bands als Testament, Pantera, Kreator, Machine Head, Sepultura, Hatebreed en Orange Goblin inspireren Splinterbomb tot het neerzetten van hun explosieve sound!

Wat begon als een wild idee is in het najaar van 2014 werkelijkheid geworden. Vier gasten die metal als de ultieme muziek ervaren besloten songs te schrijven zonder bullshit, die goed in elkaar zitten, en barsten van de energie! Als live-gitarist bij Legion of the Damned heeft Hein Willekens de laatste jaren internationaal de podia bestormd. Gecombineerd met de spelervaring die drummer Jordy van der Sluijs door de jaren heen in verschillende bands heeft opgedaan en de energieke boost die bassist Michel Dappers meebracht uit jarenlang actief muzikantschap, werd een solide fundering gelegd. Met Michel van Bijnen heeft de band een charismatische frontman met een ruige strot en een heldere visie.

The Cursed Crew uit Eindhoven is female-fronted en ze zijn opgericht in 1602, maar bepaalde bronnen melden dat het wel eens 415 jaar later geweest zou kunnen zijn. Na enige zoektocht naar de juiste stuurlui is de bemanning genaamd ‘The Cursed Crew‘ nu op volle sterkte. Recht uit de Gouden Eeuw en met de wind goed in de zeilen vaart het schip over de ruige golven van de death metal ondersteund met ‘galopping’ ritmes. Ze kijken nog een keer naar hun kompas om hun route te verifiëren en inderdaad, deze staat op rampenkoers.

Showtime: circa 23:30u (na Sacred Reich, https://www.facebook.com/events/385048528973058/

Toegang is gratis

Meer info:
http://www.splinterbomb.com/
https://www.facebook.com/splinterbomb/
https://youtu.be/hhQTPIGAgig
https://youtu.be/dohnD5AY4p4
https://youtu.be/az9AVgCtEPk

https://www.facebook.com/Thecursedcrew/
https://youtu.be/ZHlcLsEOHj8

Date

Dec 07 2019

Time

23:30

More Info

Read More

Location

Muziekcafé
Helmond
REGISTER
QR Code