Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

UITGESTELD – Ross The Boss – Burning Witches – Asomvel

De Europese toer van Ross The Boss gaat niet door. Het optreden van 29 november in Baroeg is dus helaas uitgesteld. Het is de bedoeling dat de toer verplaatst wordt naar 2021, maar het is nog niet bekend in welke periode. Burning Witches gaat dan helaas niet mee op de nieuwe toer. Kaartkopers hebben een mail ontvangen. 

Wie kent hem niet Ross ‘The Boss’ Friedman? Gitarist van The Dictators, maar vooral van de beste albums van de ‘true metal kings’ Manowar. De beste man komt met de naar hem vernoemde band Ross The Boss naar Baroeg. De basis werd gelegd toen Keep It True-organisator en Majesty gitarist Tarek Maghary Ross koppelde aan de Duitse coverband Men Of War. Intussen is de band weer een Amerikaanse aangelegenheid waarin we onder andere Symphony X bassist Mike LePond terugvinden. De studio albums van Ross The Boss zijn geweldig, maar bij de shows draait het natuurlijk om de Manowar klassiekers.

Burning Witches keert weer terug naar Baroeg. De band kent intussen een flinke Nederlandse inbreng. Gitariste (en ambassadrice van Vrienden van Baroeg) Sonia Nusselder speelt al een tijdje bij de van origine Zwitserse metalband. Sinds 2019 zingt ook Laura Guldemond bij Burning Witches. Het vijftal laat horen dat vrouwen ook een imposante portie heavy metal kunnen spelen. Dat bewezen ze vorige keer in Baroeg al. Zorg dus dat je erbij bent.

Het Britse Asomvel draait al een tijd mee, maar steekt de kop eigenlijk pas recentelijk boven het maaiveld uit. Ze hebben de tijd genomen om te rijpen en plukken daar nu de vruchten van. Dat de grote inspiratiebron Motörhead heet, heeft daar misschien iets mee te maken. Wij denken eerder dat Asomvel vooral een steengoede band is.

Date

Nov 29 2020

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code