Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Paul Gilbert – Electric Fuzz

Mr. Big Gitarist Paul Gilbert heeft tussen de bedrijven door al heel wat soloplaten gemaakt. De muziek op die albums varieert enorm, van door The Beatles geïnspireerde popmuziek en melodieuze hardrock tot scheurend gitaargeweld als in zijn beginjaren bij Racer X.

Op zijn nieuwe plaat Behold Electric Guitar slaat Gilbert een nieuwe weg in. De laatste tijd luistert Gilbert namelijk veel naar jazz en dat hoor je duidelijk terug. Zijn nieuwe album is dan ook te kwalificeren als fusion maar wel met de nadruk op rock. De nummers werden in één take opgenomen om het organische en spontane gevoel te behouden. Het is een levendig album vol lange solo’s, melodie, grooves en vette licks. Het resultaat van Gilbert’s samenwerking met drummer Brian Foxworth, bassist Roland Guerin en toetsenist Asher Fulero mag er wezen want het album is een revelatie in zijn catalogus.

Door klassieke blues, rock, prog en punk songs in een nieuw jasje te steken ontstaat een geheel eigen sound die een stuk groter klinkt dan je zou verwachten van een powertrio. Electric Fuzz is een jam bluesrock band rondom gitarist/zanger Theo van Niel Jr. met (ex)leden van o.a. Focus, Mojo Man en Bourbon Avenue. Verwacht dubbelnek gitaren, lang uitgesponnen jams en vooral een old school staaltje goed muzikantschap!

Date

Oct 13 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Boerderij
Zoetermeer
REGISTER
QR Code