Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Milky Way Gas Station

Deze Nederlandse band kwam voort uit een bijeenraapsel van progliefhebbers. Ze sloten zichzelf op in een studio, schreven nummers en startten de opnames. Behept met een overmaat aan perfectionisme klusten ze jaren aan hun debuutalbum.
De basis van alles: gewoon mooie liedjes maken. Beginnen met een akoestische gitaar of een lekkere Hammond-uithaal, en dan… . Ja, MWGS is kwistig met de oneven maatsoorten en ja, sommige nummers passen met gemak op één kant vinyl. Maar het blijven liedjes.
Vijf jaar werken aan een album zonde van de tijd? Nou, als er mensen als toetsenist Joakim Svalberg (Opeth), zangeres Lana Wolf (Country Legends, backing vocals bij menige band en artiest) en toetsenist Jan Peter Bast (o.a. Thé Lau, The Scene) langskomen om mee te werken, dan is de tijd nemen een uitstekend plan.

O ja, er kwamen ook een wereldreis van de drummer en diverse heropnames tussendoor. En heb je alles opgenomen, blijk je toch echt een man/vrouw tekort te komen. Gelukkig kwam ook die op ons pad. En na wat inwerktijd, waarna alles uiteraard weer opnieuw moest (want een vers bandlid bleek ook een andere dynamiek en dito ideeën op te leveren) was de plaat dan eindelijk klaar – en MWGS een vast bandlid rijker in de persoon van JP Bast.

Milky Way Gas Station is:

Rob IJpelaan, zang, gitaar
Niels Hoppe, gitaar
Harald Veenker, drums
Sven van der Heijde, bas
Jan Peter Bast, toetsen


Vanwege de Corona maatregelen zijn er slechts 30 zitplaatsen in de zaal, verdeeld over 1 en 2 persoonstickets. 

Date

Dec 13 2020

Time

15:30

More Info

Read More

Location

Willem Twee
Den Bosch
REGISTER
QR Code