Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Microwave – Blis – Mayleaf + Gratis afterparty: Emo Night Mainland

Van aanhanger van de mormoonse kerk, naar zanger en gitarist in een eigenzinnige emo/indie band. Nathan Hardy werd zeer beschermd opgevoed in de kerkelijke kringen van Atlanta. Op zijn tweeëntwintigste besloot hij zijn frustratie hierover om te zetten naar iets positiefs. Met zijn band Microwave (US) schrijft hij rauwe songs vol emo, hardcore, grunge en indierock. Na de release van ‘Much Love’ in 2016 laat Microwave in 2019 opnieuw van zich horen. Na een pittig tourschema volgt de release van ‘Death Is A Warm Blanket’. In de studio is met veel aandacht en zorg extra lagen toegevoegd. Dit maakt het nieuwe album de meest intense Microwave ervaring ooit! De teksten met emotionele onderlaag zijn sterker, de gitaren steviger en alles is overgoten door een dikke laag grunge. Microwave zou zeker niet misstaan op festivals als SlamDunk en Jera On Air. Ultieme aanrader voor fans van Free Throw, Tiny Moving Parts en Hot Mulligan.

+ Support: Blis. (US)
Catchy, explosief en emotioneel zijn ongetwijfeld de ingrediënten van het water in Atlanta. Zowel Microwave als Blis ontsprongen uit deze stad. Ook Blis barst van de emo invloeden doordrenkt met stevige grunge en 90’s. Met de release van ‘Lost Boy’ in 2017 toont de band meteen een compromisloze en driftige sound. Dit resulteerde in een lange, succesvolle tour door Amerika. Als support van Microwave zet Blis voor het eerst voet aan land in Europa.

+ Support: MAYLEAF
Poppy sounds gecreëerd door laag grommende telecasters: tracks rechtstreeks uit de garage. Met een repetitieruimte vol posters van Weezer, Turnstile en King Gizzard gaat MAYLEAF het muzikale avontuur aan. Deze nieuwe band met leden van Call It Off, No Turning Back, Wasted Bullet en 2Years haalt zijn inspiratie uit rauwe, vuige fuzz en 90’s tunes. KINK FM had de premiere van eerste single ‘This Is Goodbye’. Tweede single ‘I Want Out’ kwam eind februari uit via Suburban Records. Expect and prepare to be fuzzed out!

+ Gratis afterparty: Emo Night Mainland
It’s emo time! Weet je nog? De tijd van Vans slip-ons, versleten skateboards, groen haar en muziek van poppunkhelden als Fall Out Boy, Paramore en All Time Low? Met een ticket voor Microwave (US) ontvang je gratis entree tot dit emo, poppunk en metalcore feest der herkenning

Date

Feb 26 2021

Time

21:00

More Info

Read More
Bibelot

Location

Bibelot
Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht
REGISTER
QR Code