Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Lucifer – Year of the Goat

Op last van overheids instructie worden alle shows tot en met 1 juni 2020 bij Willem Twee afgelast in verband met het Corona-virus. De show is daarom verplaatst naar 7 februari 2021. Overigens is de verkoop van de tickets momenteel gestaakt, omdat er nog geen zekerheid is over de hoeveelheid tickets die wij mogen verkopen in de loop van de komende maanden. Wij houden u hierover op de hoogte via onze website en onze social media kanalen.


Heavy Rock uit Stockholm.

Lucifer wordt bepaald door hun zeer zware Hard Rock-geluid uit de jaren 70, gekruid met een goede dosis Proto, Heavy Metal en Doom Rock. De belangrijkste invloeden zijn bands zoals Black Sabbath, Deep Purple, Blue Öyster Cult, Lucifer’s Friend, Steppenwolf, 70’s Heart en Fleetwood Mac.

De groep werd in 2014 in Berlijn opgericht door frontvrouw Johanna Sadonis en bestond voor het eerst uit leden van Kathedraal, Angel Witch en Ladytron. De eerste “Single‘ Anubis ’en debuutalbum ‘Lucifer I’, geschreven door Sadonis en Cathedral’s Garry Jennings Records bracht Lucifer internationale erkenning.

Met een verschuiving van de formatie binnen de band in 2016 en Johanna Sadonis ‘verhuizing van Berlijn naar Stockholm, was Lucifer klaar voor hoofdstuk twee. In Nicke Andersson, van ondermeer The Hellacopters, Entombed, Imperial State Electric, Death Breath, vond Sadonis een nieuwe gerenommeerde schrijfpartner. Samen schreven ze Lucifers tweede album ‘Lucifer II’ en produceerden het op Nicks studio The Honk Palace in Stockholm in de zomer van 2017.

Lucifer is momenteel in de studio om hun derde album “Lucifer III” op te nemen dat op 20 maart 2020 wordt uitgebracht.

Special guests: Year Of The Goat

Year Of The Goat kan gezien worden als dé typische ‘occult rock’-band: de muziek van Zweden valt namelijk te omschrijven als een mix van jaren ’60 psych rock, jaren ’70 hardrock en jaren ’80 heavy metal, verpakt in een duivels jasje. Metal geïnspireerd door het flowerpowertijdperk, zó gepromoot dat het er bij de zon verachtende black metal-fan ingaat als zoete koek.

Date

Feb 07 2021

Time

15:30

More Info

Read More

Location

Willem Twee
Den Bosch
REGISTER
QR Code