Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Lucifer – Dead Lord

Heb jij het levende monster Lucifer uit Zweden nog niet live meegemaakt? Dan is dit je kans! Lang leve rock & roll dat is hun motto. Lucifer uit Stockholm heeft zichzelf gedefinieerd als het geluid uit de jaren ’70 heavy metal, doom rock met inspiratie van bands als Black Sabbath, Deep Purple, Blue Öyster Cult, Steppenwolf en Fleetwood Mac. Met bijna 200 liveshows over de hele wereld heeft de band internationale aandacht gekregen en in 2021 komen ze voor slechts een beperkt aantal shows naar Nederland.

Op 20 maart kwam ‘Lucifer III’ uit, opgenomen in de Honk Palace Studio van drummer Nicke Andersson. Die ook bekend is van bands als The Hellacopters, Entombed, Imperial State Electric.

De Zweedse hardrockers Dead Lord zijn duidelijk te laat geboren. De band werd opgericht in 2012, maar hoort meer thuis in het jaar 1976, wanneer Thin Lizzy’s ‘Jailbreak’ in de winkels lag. De band besloot om de hardst klinkende rockband te vormen sinds The Hellacopters. Er zijn geen salontrucs nodig voor het unieke geluid van Dead Lord. Net als bij bands als Zeppelin, Metallica en, natuurlijk, ABBA spreekt de muziek voor zich. Het is rauw, ongetemd en klaar voor actie. “Ons geluid is een verbluffend, face-melting, ontzagwekkend, overweldigend, met dubbele gitaar doordrenkt smart-rock extravaganza”. Aldus frontman Hakim Krim.

Date

Nov 14 2021

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Mezz
Breda
REGISTER
QR Code