Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Holocaust – Burning – Remain Untaimed

Deze avond staan twee bijzonder interessante bands op het podium, waarvan 1 de grondlegger is van de hedendaagse metal.
Beide bands staan een dag laten op het festival Holland Heavy Metal, met nog meer bands.

Headliner is Holocaust the Band (Official) uit Schotland en is in 1977 opgericht door John Mortimer. Deze band is 1 van de NWOBHM-bands. Holocaust is de grondlegger, basis en inspiratie voor alle metalbands die daarna opgericht zijn. Metallica en Six Feet Under hebben zelfs nummers van Holocaust gecoverd.
Zelf vond de band hun inspiratie in bands als Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead, ACDC, Led Zeppelin en Rush. Daardoor ontstond een heavy metal-sound met invloeden van progressive metal, thrash metal and post-punk.

Burning uit het Hoge Noorden van Nederland doet goede zaken. De NWOBHM-muziek die de formatie maakt, wordt keer op keer positief ontvangen. Zonder een label achter de groep wisten de heren alle duizend persingen van debuutplaat Nightmares (2016) eigenhandig te verkopen en daarbij ontvingen ze ook nog tal van positieve reacties. Inmiddels heeft de band met The P.I.D. Files een opvolgende ep uitgebracht. Invloeden van Black Sabbath en Iron Maiden hoor je duidelijk in hun repertoire.

Remain Untamed deze 5 Haarlemmers vermaken je met oldskool hardcore punk thrash metal, geïnspireerd door o.a. Suicidal Tendencies, S.O.D. Exodus en zelfs Slayer.

Entree: € 6,- (Universe.com / Bar / Deur)
https://www.universe.com/events/live-holocaust-burning-tickets-helmond-Q71T6F

Meer info:
https://www.facebook.com/Holometal/
https://youtu.be/p6e9ibGklSM
De Metallica-cover: https://youtu.be/UeAaLaL29A8

https://www.facebook.com/burningmetalband/
https://youtu.be/OSjAitIluIE
https://youtu.be/CgynE52BWQM

Date

Nov 01 2019

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Muziekcafé
Helmond
REGISTER
QR Code