Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Fields Of The Nephilim

Fields Of The Nephilim geldt als één van de grondleggers van de gothic rock, samen met bands als Sisters Of Mercy en The Mission.
De band rondom boegbeeld en zanger Carl McCoy werd midden jaren ’80 opgericht in Stevenage, Engeland en met haar debuutalbum ‘Dawnrazor’ zette de band zich direct op de klassieke gothic rock kaart. Dat kwam niet alleen door de mysterieuze muziek en de grafstem van McCoy, maar vooral ook door het imago van de band: een mix van mythologie en Sergio Leone’s westerns.

Met albums als ‘The Nephilim’ en ‘Elizium’ brak de band wereldwijd door maar begin jaren ’90 hield de band plots op te bestaan. McCoy ging aan de slag met nieuwe projecten (Nefilim) en andere bandleden gingen verder onder de naam Rubicon.

Uit het niets verscheen in 2005 het album ‘Mourning Sun’, een album onder uitgebracht onder de naam Fields Of The Nephilim, maar volledig op het conto te schrijven van Carl McCoy. Er volgden bovendien enkele clubshows en ook op festivals liet de band zich af en toe zien. Zo stond de band maar liefst twee dagen geprogrammeerd op het Roadburn Festival in 2015.
Maar optredens van Fields Of The Nephilim blijven zeer zeldzaam. En dat is dan ook de reden waarom we zo ontzettend blij en trots zijn dat de band nu voor een exclusieve West Europa clubshow naar de Cacaofabriek komt!
Dit wil je niet missen; hier moet je bij zijn.

Date

Aug 10 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Cacaofabriek
Helmond
REGISTER
QR Code