Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Dub Trio

Al bijna twee decennia zijn ze samen en in die tijd heeft het drietal uit Brooklyn, bestaande uit Stu Brooks (bas), DP Holmes (gitaar) en Joe Tomino (drums), een aantal albums neergezet die de term ‘dub’ een nieuw leven van metal, punk, alternatief en shoegaze ingeblazen hebben. Daarnaast hebben ze hun muzikale magie losgelaten op studio-opnames en live optredens van artiesten variërend van Mike Patton tot Lady Gaga. De band debuteerde in 2004 met het album ‘Exploring the Dangers Of’, gevolgd door ‘New Heavy’ in 2006, ‘Another Sound is Dying’ in 2008, en ‘IV’ in 2011. Intussen hebben ze getourd met onder anderen Clutch, Gogol Bordello en Dillinger Escape Plan.

In 2015 volgde er een hiatus na een zware tour voor het album IV. In die tijd hebben ze echter niet stilgezeten! Ze speelden als achtergrond band voor demo’s van Lady Gaga, en voor Matisyahu. Brooks kreeg een Grammy voor zijn werk met Pretty Lights, en speelde in 2018 bas in de Saturday Night Live band waarmee hij onder anderen Kanye West en Kid Cudi ondersteunde. Verder is hij musical director en bassist voor de GRiZ Live Band waar Tomino ook een rol in speelt.

Uiteindelijk kwam de band voor een korte twee weken samen in een repetitieruimte, waar hun nieuwste album geboren werd. Dit album, ‘The Shape of Dub to Come’ (een knipoog naar titles zoals ‘The Shape of Punk to Come’ van The Refused en The Shape of Jazz to Come’ van Ornette Coleman) is hun eerste release voor New Damage Records. De band zelf is er uitermate tevreden mee: “De nummers komen samen zoals de hoofdstukken van een boek . (…) Het is een hoorbare momentopname van de individuen en het geheel – waar we waren en waar we nu zijn. Het is een grote boog die alles van onze roots tot metal en atmosferische elektronische muziek reikt.” Dat klinkt veelbelovend dus!

Date

Nov 09 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Oefenbunker
Landgraaf, Limburg
REGISTER
QR Code